david_blaikie_architect_logo
Hermitage Gardens
A contemporary addition to the back of a Victorian house in the Grange Conservation Area.

The form of the new extension gathers the warm tones of the sunlight from the South and reflects it down into the new living space. The frameless glazing between the legs of the structure allows visual connection with the garden. The extension is composed using the classical proportioning of the Golden Section.

awards: Edinburgh Architectural Association –
Small Projects Award
Saltire Society: Housing Design Awards – special mention
Roses Design Awards - shortlisted
Pilkington Activ Glass Awards – shortlisted
published: Beautiful Kitchens magazine
sheet metal contractor: Artisan Roofing
kitchen designer: Malcolm Scoular – fifty2
structural engineer: McColl Associates
photographs: Paul Zanre